WEDSTRIJD Futsal My-Cars Roselies - Futsal Topsport Antwerpen  6 - 10  (2-4)

DATUM 09-12-2016  21:30

DOELPUNTEN 2' Nesen 0-1, 11' Zaaf 0-2, 12' Zaaf 0-3, 15' Moumen 1-3, 19' Jawad 1-4, 20' Moumen 2-4, 24' Nesen 2-5, 8' Rezouk 3-5, 9' Rezouk 4-5, 10' Birinci 5-5, 32' Bouzambou 5-6, 35' Darri 5-7, 37' Nesen 5-8, 38' Bouzambou 5-9, 39' Moumen 6-9, 40' Bouzambou 6-10

VERSLAG Op de laatste speeldag van de heenronde reisde de sinjoren richting Wallonie om My Cars Roselies te bekampen. Net zoals vorig jaar weeral een futsal avond die niet vlekkeloos verliep, zowel bij de organisatie als spelleiding. Door extreme drukte en vertraging door een ongeval arriveerde de Antwerpse spelersbus enkele minuten voor 20u ter plaatse, reden voor de trainer van Roselies om op kinderachtige wijze de beloften wedstrijd niet te spelen, zodoende dat deze partij zal beslist worden voor de groene tafel K.B.V.B.

Om 21u30 werd de aftrap gegeven van de A-ploeg, de Antwerpenaren startte net als vorige week aan een hels tempo en drukte Roselies dadelijk tegen eigen doel. Al na 15 sec een eerste grote kans voor Darri, bal net buiten kant doelpaal, dadelijk gevolgd door nieuwe reuze kans Bouzambou, maar ook ditmaal geen doelpunt. Wederom was het Nesen die de ban brak en plaatste na 1 min 30 de bal in de rechter beneden hoek en de sinjoren verdiend 0-1 voor. FT Antwerpen ging voort op hun elan en combineerde de eerste 5 min. Kans op kans, maar telkens werd een doelpunt verijdeld. Van Roselies was er op dat moment geen spraken, hapte naar lucht en rende achter een ongrijpbare bal. Na 9 min spelen eerste gele kaart, Jawad. Bij al deze kansen kon een Antwerps doelpunt niet uitblijven en via Zaaf werd de kloof uitgediept tot 0-3, in min. 11 en 12. Na 14 min 6e fout Roselies en 10 m via Darri staal hard tegen de deklat getrapt. Plots een afstandsschot van Roselies dat tot ieder verbazing achter Zemmouri in doel belande, 1-3 na 15 min. Na 17 min. vond de scheidsrechter zijn moment om zich in de schijnwerpers te fluiten na een correcte tackel op de bal van Achahbar, fout en gele kaart. De laatste minuut 1e helft was er een vol emoties en onbegrijpelijke beslissingen, eerst scoort Jawad de 1-4, vervolgens krijgt Achahbar onverdiend zijn 2e gele kaart en dus rood na terecht verhaal te halen bij de spelleider en van deze man minder situatie profiteert een tot dan bestaanloos en mekkerend Roselies om een onverdiende 2-4 ruststand op het bord te plaatsen, een eerste helft waarin de sinjoren vergeten de thuisploeg af te maken.

Bij aanvang 2e helft wederom het zelfde spelbeeld, FT Antwerpen dat de bal opeist en een Roselies dat achteruit kruipt, maar net zoals de eerste helft een FTA dat kans op kans de nek omwringt en 2 x de doelpaal raakt. Wederom Nesen die het openbreekt en na 4 min. Er 2-5 van maakt, schaapjes op het drogen zou je denken maar niets was minder waar, vanaf min 8 volgde er 3 dolle minuten waarin de sinjoren een tot dan bleek Roselies helemaal terug in de wedstrijd laten komen, en dit door eigen klungelig en ongeconcentreerd verdedigen, 3-5 min 8, 4-5 min 9 en tot grote Antwerpse frustratie de 5-5 in min 10. Hoog tijd voor de sinjoren om het hoofd koel te houden en zich te herpakken in deze rare Antwerpse 2e helft. FT Antwerpen probeerde de wedstijd terug in eigen handen te nemen en in min 12 kon Bouzambou de sinjoren terug op voorsprong trappen, dit tot grote opluchting van iedereen met een Antwerps hart, 5-6. De veer leek nu stilaan te breken bij de Walen en Darri diepte de voorsprong terug uit tot 5-7 in min 15. Met nog 4 min te spelen op de klok greep Roselies naar een laatste reddingboei, de vliegende doelman, iets dat een min later afgestraft werd door man in vorm Nesen, 5-8 in min 17. 1 min later weer een sublieme aktie Nesen die zo op een presenteer blaadje de 5-9 aanbood aan Bouzambou, min 18. In de laatste min nog 2 doelpunten, 1 voor Roselies na weeral verdedigend Antwerps misverstand en enkele sec voor affluiten scoorde Bouzambou zijn 3e doelpunt van de avond en zo eindigde een wedstijd waarin Antwepen met 2 gezichten speelde op een 6-10 eindstand in het voordeel van de sinjoren, die zo de heen ronde afsluiten op een derde plaats in de rankschikking. (verslag FT Antwerpen)